“Pregunta a la Biblioteca”, nou servei virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

Els usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona tenen a l’abast una nova prestació. Es tracta de “Pregunta a la biblioteca” , un nou  servei d’informació virtual que atén les consultes d’informació que els ciutadans adrecin, a través d’un formulari web, des del portal de la Biblioteca Virtual 

Quí podrà utilitzar el nou servei ?: qualsevol ciutadà de més de 14 anys que disposi de connexió a Internet i adreça electrònica pot plantejar una consulta.
Com rebrà la resposta ? L’usuari rebrà un correu electrònic amb la resposta elaborada pels bibliotecaris de la XBM.
Què es podrà preguntar ?: “Pregunta a la biblioteca” contestarà tot tipus de preguntes de caràcter general i de qualsevol temàtica i, en especial, aquelles relacionades amb l’àmbit territorial de les comarques de Barcelona. Com a biblioteques públiques, les preguntes responen a interessos en matèria d’informació, de formació i de perfeccionament personal, incloses les  relacionades amb el lleure i l’oci.
Quí gestionarà el nou servei ? El servei serà gestionat per un conjunt de biblioteques de la XBM que, en torns setmanals, atendran les consultes formulades, que complementaran el servei d’informació que les biblioteques presten presencialment.

L’entrada en funcionament del Pregunta a la biblioteca amplia la prestació de serveis i recursos on-line des de la Biblioteca Virtual que, a més de difondre i promoure els serveis presencials de les biblioteques de la Xarxa, esdevé un espai per donar resposta a les necessitats d’informació, d’aprenentatge i de lleure dels usuaris de forma ininterrompuda i des de qualsevol indret.

El nou servei va ser presentat ahir als professionals de la Xarxa de Biblioteques Municipals en un acte celebrat a la Biblioteca Agustí Centelles de Barcelona. L’acte va comptar amb la presència de José Antonio Merlo Vega, expert en serveis de referència en línia, que va oferir la conferència “Referencia bibliotecaria en entornos digitales: la necesaria presencia de la biblioteca en una sociedad sobreinformada”.