Nou portal infantil Gènius


Posem en marxa el Gènius, el nou portal infantil
de la Xarxa de Biblioteques Municipals!

Després de 14 anys de funcionament del web infantil Chilias en les biblioteques de la nostra Xarxa, publiquem el nou portal infantil Gènius 
Amb el Gènius, la Xarxa de Biblioteques Municipals vol donar un pas més enllà en l'accés a la cultura i la informació pels infants. El nou portal infantil  aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa, i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.  
El Gènius s’adreça a la població infantil d’entre 6 i 12 anys, i també inclou un espai per a mares i pares i per a escoles. Ofereix, a més d'una interfície molt atractiva:  
- una àmplia selecció de documents a la mida de nens i nenes (webs, bases de dades, guies de lectura, selecció de continguts de les bases de dades, reportatges Tretzevents, especials temàtics, selecció de novetats arribades a les biblioteques)
- recomanacions de lectura fetes per bibliotecaris especialitzats en públic infantil
- més informació de cada biblioteca: la mateixa que es publica a la Biblioteca Virtual però amb imatge del Gènius
- jocs educatius   
- tràmits en línia
- cerca d'activitats
- un apartat personal, el ClubBib
- espais de participació per als usuaris, que poden valorar documents i enviar continguts als amics. 
El Gènius té 4 personatges protagonistes que ens guien en el viatge pel portal: en Gènius nen, en PlayMe el gos, la Superheroïna Valentina i el robot Bit. Tots 4 ens expliquen els racons del portal i viuen grans aventures. Descobriu-les i ajudeu els usuaris infantils de les nostres biblioteques a fer-ho també!