Wiquimarató 2016 a Gironella

Segona Viquimarató de biblioteques a Gironella 

El 27 de setembre les Biblioteques Públiques del Bages-Berguedà- Moianès organitzen una nova Viquimarató amb la col.laboració d’Amical Viquipedia. Tindrà lloc a la Biblioteca de Gironella i és oberta a tots els viquipedistes que vulguin participar. L’horari és al matí de 10 a 14 h. Aquesta serà la segona Viquimarató organitzada per les Biblioteques del Bages-Berguedà- Moianès que es van trobar per primer cop l’any passat a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases de Manresa per fer diversos articles a la Viquipèdia. Com en l’anterior marató, les biblioteques participants contribuiran a crear, ampliar i millorar coneixements de la Viquipèdia, introduint articles de contingut local sobre les nostres comarques. En aquesta ocasió faran aportacions sobre patrimoni monumental local. Per ampliar informació es pot consultar la següent entrada de la Viquipedia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquipèdia:Viquimarató_Biblioteques_del_BagesBerguedà-Moianès_2016 

Des de fa un temps les biblioteques s’estan convertint en col·laboradores per nodrir de continguts la Viquipèdia, ja sigui amb els seus propis mitjans o actuant com a suport per als viquipedistes que introdueixen continguts a l’enciclopèdia. Per això ja hi ha una llista ben llarga de biblioteques a Catalunya que participen al projecte: Bibliowikis Aquesta col.laboració té molt a veure en la missió que comparteixen tan la Viquipèdia com les biblioteques: facilitar l'accés al coneixement. 

El Viquiprojecte Bibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, juntament amb les biblioteques que en formen part, vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i als professionals de les biblioteques. Va començar el 2012 i ja compta amb més de 200 biblioteques actives a la Viquipèdia.