Els més prestats del 2012

Novel·la per a adults

El tiempo entre costuras, de María Dueñas, s'ha imposat com la novel·la més llegida l'any 2012 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Un autor ja clàssic entre els més llegits, Carlos Ruiz Zafón, ocupa la segona posició del podi amb El prisionero del cielo, seguit del Jo confesso de Jaume Cabré.
Pel que fa a les novel·les juvenils més llegides a les 211 biblioteques municipals i 9 bibliobusos de la demarcació de Barcelona, hi ha les entregues de la saga dels Jocs de la Fam, creada per Suzanne Collins.
Els mangues són els còmics més demanats entre el públic adult. Encapçalen les posicions: The Gentlemen Alliance, d'Arina Tanemura, 20th Century Boys, de Naoki Urasawa, i Death note, de Tsugumi Ohba, un manga a l'estil de les novel·les policíaques.
En l'àmbit audiovisual, les sèries de televisió continuen dominant la llista. L'encapçalen les primeres temporades de Perdidos i Los Tudor. En tercer lloc hi trobem la pel·lícula d'Agustí Villaronga Pa negre.
Finalment, pel que fa als CD més prestats a les biblioteques trobem 100 greatest musicals; Jazz on film...film noir;; i el darrer disc dels Manel, 10 milles per veure una bona armadura.

 


"El tiempo entre costuras"
Maria Dueñas

"El prisionero del cielo"
Carlos Ruiz Zafón

"Jo confesso"
Jaume Cabré   

"Olor de Colònia"
Sílvia Alcàntara 

"Dime quién soy"
Julia Navarro


"
En el país de la nube blanca"

Sarah Lark"
El jardin olvidado"
Kate Morton

"La mano de Fátima"
Ildefonso Falcones"El cuaderno de Maya"
Isabel Allende


"Empremtes que mai s'esborren"
Camilla Läckberg